terug

t e k e n e n v a n v e r a n d e r e n
onderdeel van het project “The Future Has Many Histories”

 

 

 


Bewaerschole, Weststraat 18, Burgh-Haamstede. 25 augustus t/m 19 september 2021.
De tentoonstelling is gebaseerd op de ontwikkeling van jonge sikkelduinen op het brede strand van Schouwen-Duiveland. Met behulp van filmprojecties volgde ik al tekenend de veranderingen. De duur en volgorde van de gefilmde sikkelduinen bepalen de uiteindelijke vorm van deze werken. Naast deze registraties waren er ook tekeningen en foto’s te zien van momentopnames van verschillende sikkelduinen afzonderlijk. Als onderdeel van het project “The Future Has Many Histories” heb ik ook een buitenbeeld gemaakt. Dit beeld heeft dezelfde titel als mijn tentoonstelling in de Bewaerschole maar hier zijn de woorden tekenen en veranderen niet als werkwoord gebruikt maar als zelfstandig naamwoord. Als inleiding op dit buitenbeeld nodigde ik de bezoekers uit om in de tuin van de Bewaerschole samen te borduren aan een sikkelduinenpatroon.

 

 

 

vloer tekeningen

 

 

 

 

eregalerij

 

 

 

 

gezamelijk borduren

 

 

 

 

 

 

choreografie van de sikkelduin

 

 

 

 

 

 

schoolbord tekening

 

 

 

 

 

360 graden documentatie met verschillende film fragmenten

 

 

 

 

 

 

Tijdens de finissage werd de tentoonstelling afgesloten door  Reynoud Homan.
klik hier voor de tekst.

 

 

Reynoud Homan [1956] studeerde grafisch ontwerpen en typografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en aan de University of Reading in Engeland. “Geboren in Eindhoven, maar getogen in de duinen en langs de stranden van de Verklikker. Schouwen-Duiveland heeft een wezenlijke invloed gehad. De nabijheid van het zeelicht en het enorme hemelgewelf boven het vlakke eiland, het sublieme, de natuur van zee, strand en duinen, het weidse bewolkte landschap, dit alles heeft een wezenlijke invloed gehad. Dat voelde meer thuis dan het industriële, donkere Brabantse Eindhoven.” 

 

 

 

 

t e k e n e n v a n v e r a n d e r e n

ontwerp 1/5 buitenbeeld cortenstaal
gesneden uit één plaat van 300 x 150 x 2,5 cm

Als onderdeel van mijn tentoonstelling in de Bewaerschole heb ik een beeld in de openbare ruimte gemaakt.

Met het beeld tekenen van veranderen wil ik op deze plek het daar nog niet zichtbare dynamische duingebied benadrukken, dat een uniek leefgebied herbergt en beschermt tegen de opkomende zee en tegelijk een belangrijk onderdeel is van de plaatselijke economie.

Verschillende barchanen - duinvormen die tegelijkertijd te zien zijn en zo de constante veranderingen zichtbaar maken. Lineaire beelden met verschillende binnen- en buitenvormen. Het beeld is gemaakt uit één plaat van cortenstaal en de verschillende delen zijn zo opgesteld dat het maakproces duidelijk zichtbaar is, net zoals bij de duinen duidelijk afleesbaar is. Klik op https://youtu.be/IJE_xDXyDKU voor eenkorte film over het beeld.


 

terug