Nine Noon Five

21 maart 2010 registratie van de invloed van de zon
in de Maaldersstraat te Antwerpen

Geboeid door veranderingsprocessen in mijn omgeving, die altijd doorgaan, wil ik de tijd stil zetten om alles nog eens goed te kunnen bekijken:
Bomen die in blad komen en voordat je het door hebt zijn ze weer kaal. Sneeuwvlokken vallen uit de lucht, maken alles wit en vervolgens smelten ze weer. Rondlopend in de duinen ontdek je dat er weer van alles is veranderd.

In de Maaldersstraat was mijn eerste ontdekking dat de zon ’s morgens op de linkergevels en ’s middags op de rechtergevels scheen. De straat loopt exact van zuid naar noord zodat midden op de dag de zon midden op de straat schijnt. Dit proces gebeurt hier elke zonnige dag binnen een aantal uren. Dat wil ik aandacht geven door het uit zijn tijdsverband te trekken, door tussen 9 en 5 het proces vast te leggen in een serie foto’s met een gemiddelde sluitertijd en diafragma, waardoor de foto’s van de zonzijde overbelicht en die van de schaduwzijde onderbelicht zijn. En door filmopnames te maken vanaf 10 tot 2 en deze te comprimeren tot 8 minuten.

Uitwerking: vanaf 5 september tot 1 oktober 2010
dagelijks
en vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur
is ook de film te zien
in Salon 2060
Maalsdersstraat 40
Antwerpen
zie kaartje voor de lokatie >>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug