'een wandeling honderd jaar een reconstructie'

Geïnspireerd door een artikel van F. Bins (gepubliceerd in het tijdschrift Buiten in 1911) over een wandeling die hij in 1910 door dit gebied maakte, heb ik deze honderd jaar later opnieuw gelopen. De Wandeling in 1910 werd gemaakt door F. Bins en J.Bom (hoteleigenaar), die van 2010 door Marinus van Dijke, Dirk Fluijt (boswachter Staatsbosbeheer), Jan van den Langenberg (beeldend kunstenaar), Theo de Kuiper (gids Natuurmonumenten), Frans Beekman (historisch geograaf) en teja van hoften (beeldend kunstenaar). In dit deel van de Slibreeks ga ik in op de beleving van de duinen aan de hand van de historische voettocht, de reconstructie daarvan in 2010 en de eeuw die daar tussen ligt.

In het eerste deel een wandeling is gebruik gemaakt van de teksten en de foto uit het bovengenoemde artikel van F. Bins.
In honderd jaar komen de twee tekstblokjes uit het boek De Kop van Schouwen onder het zand van Frans Beekman.
De tekstfragmenten in een reconstructie zijn ontleend aan het boek Verborgen Wildernis van Kester Freriks, de foto is van Jan van den Langenberg.


een wandeling, honderd jaar, een reconstructie van Marinus van Dijke werd gezet uit de Century Gothic en gedrukt als nummer 137 in de Slibreeks door Meulenberg te Middelburg in een oplage van 500 exemplaren. De drie gevouwen kaartjes zijn gedrukt op Planopak 45 grams, de drie omslagen op biotop 120 grs. en de stofomslag op biotop 250 grs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug
terug